Pumpgatan 1

Örja, Landskrona

Super foam

Vi har installerat en skumtvätt (”Super foam”) som tvättar bilen med skumrengöring. Detta är ett mycket uppskattat medel världen över och är mycket effektivt mot smuts och insekter.

Vid mycket insekter, fågelspillning eller fälgsmuts rekommenderas avfettning före Super foam för bästa resultat.

Vår anläggning är öppen dygnet runt med kraftig belysning som på Landskrona IP.

Instruktionsfilm

Husbil

Vår anläggning på Pumpgatan har det utrymme som krävs för att du skall kunna ge din husbil den vård som krävs. Extra stora tvättbås samt en smidig stege som kan användas för att nå högre upp på ert fordon.

Anläggningen på Pumpgatan 1

  1. Här står man i kö när man kommer till anläggningen. Parkera och dubbelkolla att det finns plats i tvättbåsen
  2. Här köper man tvättpolletter och här finns det även möjlighet att köpa torkdukar för interiör och exteriör samt glas som kan användas på våra bilvårdsplatser
  3. Tvättbås
  4. Bildvårdsplatser
  5. Grillmaster

Biltvätt

1. Köp polletter

I betalstationen mellan våra tvättbås kan du köpa polletter med kort.
Här kan du även köpa torkdukar för interiör, exteriör samt glas i automaten till höger.

2. Underspolning

En pollett ger dig 40 sekunders underspolning.

3. Avfettning

Högkoncentrerad avfettning som är effektiv mot insekter, fälgsmuts, fågelspillning och grov smuts som är vanligt på vintertid. Ert fordon skall vara torrt när ni lägger på ett tunnt lager med avfettning på minst 0.5m avstånd. Avfettning appliceras på hela fordonet inkl. fälgar och skall används tillsammans med Super foam för bästa resultat.

4. Super foam

Vår senaste nyhet är Super foam vilket är en effektiv skumlösning som rengör ert fordon effektivt och skonsamt utan beröring av t.ex. skumborste. Vi rekommenderar att man kombinerar Super foam med avfettning för bästa resultat. Tänk på att hålla ett gott avstånd mellan spollansen och fordonet, minst 0.5m så att det blir en jämn spridning av skum på fordonet.

5. Högtryck

Används för att att spola bort Super foam och/eller avfettning. Arbeta underifrån och upp när ni använder Högtryck. Det är okej att komma nära fordonet med spollansen om det behövs. OBS! Får ej förväxlas med 7. Avspolning.

6. Skumtvätt

Skall alltid kombineras med Super foam eller Avfettning först. Detta är något som vi rekommenderar för de mest smutsiga fordonen och är ett bra komplement på vintertid för grov smuts.

7. Avspolning

Spola av fordonet med vanligt vatten utan kemikalier. Fordonet behöver ej bli helt rent från tidigare program, t.ex. skumrester från Super foam.

8. Vaxning

Applicera ett tunnt lager med vax med spollansen.
Detta program måste kombineras med 8. Högglans.

9. Högglans

Avhärdat vatten för ett fläckfritt resultat. Avsluta med att skölja av fordonet ordentlig och för dig som har använt 7. Vaxning är det viktigt att fordonet blir helt rent. Detta program rekommenderar vi som ett obligatoriskt val oavsett vilka övriga program som har använts.

Bilvård

10. Torkning

Omvänd dammsugare som blåser av vattnet från bilen. Detta istället för att schinna bilen. Det går 10 minuter på en pollett.

11. Luft

Det finns två olika munstycken för detta program, ett för att pumpa däck och ett för att blåsa bort smuts från bilens insida. Det går 10 minuter på en pollett.

12. Dammsug

Användes invändigt för att dammsuga mattor och klädsel. Det går 8 minuter på en pollett.

13. Fräsch doft

Spraya på tyg och mattor. Doften upplevs som mild och fräsch vilket även passar dig som är känslig mot starka dofter. Det går 30 sekunder på en pollett och vår uppfattning är att det räcker till en normalstor bil.

14. Däckglans

Återupplivar dina torra däck genom att öka lyster och glans. Vi rekommenderar detta som ett givet avslut på en fullständig fordonstvätt. Det går 60 sekunder på en polett.

15. Klädseltvätt

Denna station har två verktyg, det ena munstycket är en borste och det andra är ett sugverktyg. Gör så här: Lägg i en polett, ta borstverktyget till höger, spruta på tvättmedel på textilierna, arbeta in tvättmedlet med borsten, låt verka någon minut, byt munstycke till ”sugverktyget”, tryck munstycket hårt ned i sätet. Det går 3 minuter per pollett med 90 sekunders väntan mellan omgångarna. Vi rekommenderar att man använder en pollett för att applicera tvättmedel, väntar 90 sekunder och sen lägger på en till pollett för att suga upp tvättmedlet.